matdesign24

Underernærte ledere

Publisert: 30. desember 2021 kl 09.34
Oppdatert: 30. desember 2021 kl 09.41

Frode Dale er forfatter, ledelsesrådgiver og lederlos.

SYNSPUNKT: Noen mener at ledere er sultne på læring. Jeg tror dessverre det er slik at ledere er underernærte på læring.

Jeg har i flere innlegg her i Dagens Perspektiv beskrevet problematikken omkring dagens lederutviklingspraksis. Etter min mening jobber de fleste konsulenter og organisasjoner etter prinsippet omkring å reparere – og ikke etter å preparere. Det virker som at læring og kompetanseheving, nærmest for enhver pris, bare skal komme etter hvert – og ikke før, underveis og så selvsagt også etter hvert.

Det at ledere er fornøyde og nærmest i ekstase over å ha fått tilgang til det jeg kaller basal leder- og ledelseskompetanse, (be)viser ikke at kurset eller programmet var bra. Det viser etter min mening bare at lederne er så fornøyde over endelig å ha fått noe de kan bruke inn i jobben og lederrollen. Selvsagt er det også stas å bli påspandert et lederkurs eller lederprogram av sin arbeidsgiver – og det er jo heller ikke så ueffent å komme seg vekk ifra hverdagens mas og kjas. For: lederne er også underernærte på oppmerksomhet, anerkjennelse og tid til refleksjon.

Etter min mening jobber de fleste konsulenter og organisasjoner etter prinsippet omkring å reparere – og ikke etter å preparere

Det må jo gå an som fagperson å reflektere i alle fall litt over at det en gir disse lederne, er noe de strengt tatt burde ha kunnet og ikke minst brukt for lengst. Å lære om seg selv, kommunikasjon, gruppeprosesser/teamutvikling, konflikthåndtering, tilbakemeldinger, møteledelse, arbeidsmiljøutvikling, sykefraværsoppfølging,, …osv når du har vært leder i mange år, er vel det vi kan kalle en form for ”bedre sent enn aldri”-pedagogikk og er trolig en viktig årsak til at det finnes såpass mange underernærte ledere.

Hadde ledere fått – og ikke minst bedt om - denne grunnleggende lederkompetansen når de trengte den – som førstegangsledere – ville kanskje dagens ledere gått ifra å være underernærte ledere til ledere som var sultne på å lære. Både mer og ikke minst videre.

Saken fortsetter under annonsen

Samtidig måtte også konsulenter og organisasjoner ikke bare tenke på når og hvordan en skal overføre denne basale lederkompetansen, men også begynne å tenke på hva en da vil måtte finne på å gjøre for å kunne si at en videreutvikler de samme lederne.

Det er heller ikke tvil i mine øyne at en del underernærte ledere er det på grunn av deres egen manglende evne og vilje til å søke læring. Bare så det også er sagt.

«Jo tidligere jo bedre» er uansett mye bedre enn «Bedre sent enn aldri» når det gjelder å tilføre ledere basiskompetanse. Ha derfor et prospektivt, og ikke retrospektiv, nytt læringsår.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no