Arbeidsliv

Bemanningsbransjen tenker nytt for å dekke kompetansegapet

De 20 første studentene uteksamineres i disse dager fra Manpowers Experis Academy. Nå skal programmet utvides.

Publisert Sist oppdatert

Flere av studentene starter i oppdrag hos noen av Experis kunder som IT-utviklere.

I løpet av 2019 er planen at nesten 100 studenter skal ha gjennomført såkalte upskill-programmer i Java, .Net og andre tilpassede utdanningsprogrammer.

Målet er å ta en ledende rolle for å dekke det store kompetansegapet som eksisterer på IT-markedet for tiden.

I motsetning til mange andre programmer for etterutdanning og kursing, er Experis Academy utviklet i samarbeid med næringslivet og en anerkjent utanningsinstitusjon.

Ifølge en pressemelding fra Experis skal programmet utvides og organisasjonen styrkes fremover.

Ett år med programmering

Experis Academys Graduate-program varer i 12 måneder. De tre første månedene kombinerer teori, casearbeid og sertifiseringsløp i Java hos Noroff.

I denne perioden mottar studentene 50 prosent av avtalt lønn, med alle kostnadene for utdanning og sertifsering dekket.

Det pedagogiske opplegget i denne delen av programmet er basert på prinsipper som akselerert læring og omvendt undervisning (flipped classroom).

De neste ni månedene får studentene mulighet til å teste sine nye ferdigheter i praksis gjennom prosjektarbeid i en av Norges IT-utviklingsmiljøer.

Etter endt Graduate-periode vil deltakerne kunne få tilbud om fast ansettelse i Experis eller hos en av kundene.

Gjennom hele programmet vil deltakerne være fast ansatt hos Experis, fulgt opp av mentorer fra Experis Ciber og karrierecoacher fra Right Management.

– Vi er i utgangspunktet et oljeserviceselskap og har derfor ikke så lange tradisjoner med å rekruttere utviklere innen software engineering. Dessuten ser vi at alle bransjer nå digitaliseres, noe som skjerper konkurransen om de beste utviklerne. Experis Academy har hjulpet oss med å finne en løsning på denne utfordringen, sier Eduardo Høidal, HRBP for DSI-avdelingen i TechnipFMC.

Powered by Labrador CMS