Arbeidsliv

Norge har de nest beste arbeidsmulighetene for kvinner

Yrkesaktive kvinner i Norge har de nest beste arbeidsmulighetene i verden, viser den nye glasstak-indeksen til the Economist.

Publisert Sist oppdatert

The Economist har for sjette gang publisert sin glasstak-indeks; en årlig indeks hvor de rangerer land etter hvor det er best og verst å være kvinne i arbeidslivet. På toppen ligger de nordiske landene. Sverige topper listen, og Norge ligger like bak. I bunnen av listen ligger land som Japan, Sør Korea og Tyrkia.

Noen av plasseringene:

1. Sverige
2. Norge
3. Island

Mellom 18. og 19. plass: OECD-snittet
19. USA
20. Tyskland

25. Storbritannia

28. Japan
29. Sør Korea

Det fremdeles svært stor forskjell på hvordan det er å være kvinne i arbeidslivet i ulike land, konkluderer the Economist. Det positive er at tallene viser at den generelle utviklingen det siste året har gått i retning av mer likestilling i arbeidslivet.

Glasstak-indeksen er basert på hvor godt landene i snitt gjør det på følgende ti indikatorer: utdanningsnivå, deltagelse i arbeidslivet, lønn, barnehagekostnader, rettighetene til mamma- og pappapermisjon, søknadsstatistikker til handelshøyskoler, representasjon i høythengende posisjoner (lederstillinger, selskapsstyrer, nasjonalforsamlinger)

Powered by Labrador CMS