Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke oppnår målet om minst 40 timer kompetanseheving per ansatt i 2018.

Foto

Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kompetanse

Telenor-ansatte satset på ledelse, design og programmering i 2018

Publisert: 14. desember 2018 kl 10.43
Oppdatert: 18. desember 2018 kl 13.29

Ved starten av 2018 gikk konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, ut med en utfordring til sine rundt 30.000 ansatte.

I løpet av året skulle alle ta minst 40 timer videreutdanning for å komme den digitale fremtiden i møte.

Minst 20 av timene skulle tas gjennom Telenor Campus som er en digital læreplattform for de ansatte som gir tilgang til kurs fra store leverandører på nettet som Coursera og LinkedIns Lynda-løsning.

– Digitalisering vil endre samfunnet fundamentalt. Ved å ta aktiv del i denne utviklingen åpner det seg også store muligheter. Vi må jobbe på nye måter, våge å tenke annerledes om karriereutvikling og legge grunnlag for livslang læring. Jeg ønsker at vi i Telenor kontinuerlig skal utvikle og fornye våre ferdigheter og kunnskap, uttalte Brekke.

HR-funksjonen og ledelsen hadde da identifisert flere områder som spesielt viktige, blant annet digital markedsføring, anvendt dataanalyse og design og produktutvikling.

Det skulle i tillegg tilbys treningsmoduler innen ledelse på alle nivåer, nye måter for prosjektledelse, dynamisk tenkning og styrkebasert utviklingspraksis.

Nå er nesten året over, og det er på tide å gjøre opp regnskap. Hvordan har det gått? Har Selskapet klart målet om minst 1,2 millioner timer med digital videreutdanning?

Saken fortsetter under annonsen

Ledelse, design og programmering

Det nøyaktige timeantallet blir annonsert når det er klart, men allerede nå kan selskapet slå fast at det bare er å heise banneret med «mission accomplished».

Kommunikasjonssjef i Telenor Group, Hanne Langeland Knudsen forteller at det har vært noen programmer som har utmerket seg i popularitet.

  • Ledelse av fremtidens selskaper

  • Agile og design thinking

  • Digital markedsføring

  • Tidsstyring

  • Data science

  • Programmering

– Mange av disse sammenfaller med de kritiske kompetanseområdene som Telenor har identifisert som viktige for fremtidens arbeidsliv, sier Knudsen.

Prøv DP
søn 20.02.2022 23:47

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.