Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Selskap ansatte egen «gledesdirektør»

Flere internasjonale selskaper har hoppet på trenden som tar tradisjonell HR et steg videre, nemlig å ansette sjefer til å lede arbeidet med å spre glede på arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

De siste to årene har flere internasjonale selskaper lyst ut stillinger som «Director og Happiness», «Head of Happiness» og «Chief Happiness Officer».

Sist ut i rekken er den europeiske leverandøren av premiumløsninger for sikret kritisk kommunikasjon og data, AddSecure, som har ansatt svenske Sofia Honungsmåne som Head of Happiness, eller gledesdirektør.

Selskapet skriver at årsaken til den nyopprettede stillingen er ønsket om å investere i kultur- og verdiarbeid.

Stillingen innebærer å bidra til å drive selskapskulturen, verdiene og ledelsen i riktig retning, og å utvikle selskapets employer branding-innsats.

– Dette symboliserer vår visjon for fremtiden og reisen vi er på. Vi omfavner mangfoldet som finnes i selskapet, og jobber for å skape en inkluderende virksomhet som følger våre kjerneverdier og vår ledelsesfilosofi. Sofia vil hjelpe oss med å nå målene våre, og med å bli en enda bedre organisasjon. Jeg er veldig glad for at Sofia har valgt å starte hos oss, sier Liljana Vall, Chief People & Culture i AddSecure i en pressemelding.

Artige stillingstitler hvor oppgaven er å spre glede er ikke noe nytt. I 2004 ansatte Shell en såkalt «miljøgartner» som hadde som oppgave å skape trivsel blant de ansatte.

Kultur, verdier og lederskap

Foto Sofia Honungsmåne. (Foto: Addsecure)

Selskapet begynte arbeidet med å bygge en felles bedriftskultur for nesten et år siden. Siden da har selskapet satset på å drive en inkluderende kulturreise med alle sine oppkjøp i Europa.

– For å understreke ytterligere hvor viktige vi tror dette er, oppretter vi nå en ny stilling for å kunne jobbe mer dedikert med disse spørsmålene. Jeg er overbevist om at dette er et viktig skritt for å nå våre høye mål. Jeg vet at Sofia, med sin solide erfaring, vil bidra med verdifull kunnskap og nye perspektiver, sier Stefan Albertsson, CEO i AddSecure.

– Det er utrolig gøy å få være en del av en organisasjon som investerer helhjertet i områder som kultur, verdier og lederskap. Selskapets ledelse har virkelig forstått de forretningsmessige fordelene og hvor viktig spørsmål knyttet til dette er for å være en attraktiv arbeidsgiver – både nå og i fremtiden. Jeg føler meg beæret for å ha blitt rekruttert av en slik fremoverlent organisasjon. Jeg ser frem til å bli kollega med alle de hyggelige, smarte og innovative menneskene i selskapet, sier Sofia Honungsmåne.

Sofia har tidligere jobbet for blant annet Spendrups Bryggeri, MTG, Mercedes Benz, Semper, Martin Olsson og Breakit. Hun har også jobbet som rådgiver og konsulent innen organisasjonskultur, verdiarbeid, lederutvikling og employer branding.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS