Arbeidsliv

Undersøkelsen viser at bedrifter og organisasjoner fokuserer mer på ansatte under koronapandemien, og lager digitale strategier basert på økt fleksibilitet, samarbeid og oppmuntring.

Dette øker produktiviteten til ansatte på hjemmekontor

En ny undersøkelse viser at bedrifter og organisasjoner har evne til raskt å tilpasse seg en verden med mer fjernarbeid.

Publisert Sist oppdatert

En ny studie viser at 84 prosent av beslutningstakerne innen IT har valgt å fremskynde sine digitale endringsplaner.

Dette kan sees som et svar på krav fra ansatte, som blant annet ønsker å beholde fleksibiliteten til å jobbe andre steder enn på kontoret i fremtiden.

Studien ble utført i august og september av britiske DJS Research, som intervjuet medarbeidere i 12 vestlige land, deriblant Norge på vegne av skyløsningsleverandøren Unit4.

Her ble et utvalg beslutningstakere innen IT, samt en gruppe vanlige brukere av bedriftenes IT-tjenester, spurt om hvordan de opplever å bruke tjenestene, og hva de mener om bedriftens digitale strategi under pandemien.

– Hvis vi har lært noe dette året, så er det at forretningsmiljøet kan endre seg over natten, og at vi som bedriftsledere må evne å se bedriftene våre i nytt lys, og ta i bruk nye muligheter for å forbli konkurransedyktige, sier administrerende direktør i Unit4, Mike Ettling i en melding.

Ny nedstengning

Ettling mener den nye studien viser hvordan de som er tilpasningsdyktige, og tenker nytt med utgangspunkt i medarbeidernes behov, også har best forutsetninger for å takle krevende tider.

– Studien vår viser at man får gode resultater ved å kontinuerlig jobbe med innovasjon og nytenkning, og velge fleksibel programvare som setter medarbeiderne først.

– Nå som mange er inne i en ny nedstengning, mener jeg at å legge til rette for de ansatte er avgjørende for at bedriften skal kunne håndtere utfordringene som kommer de neste månedene, sier han.

De ansatte som er intervjuet i studien trekker frem tre ting som er viktig for dem:

  • Å ha enkel tilgang til IT-systemene, slik at de kan jobbe hvor som helst

  • Å få bedre samarbeidsverktøy

  • Å øke automatiseringen av oppgaver for å redusere arbeidsmengden

Økt produktivitet

Undersøkelsen viser at bedrifter og organisasjoner fokuserer mer på ansatte under koronapandemien, og lager digitale strategier basert på økt fleksibilitet, samarbeid og oppmuntring.

Beslutningstakerne rapporterer at de vil ta utgangspunkt i de ansattes behov når det gjelder nye IT-planer og innovasjon i bedriften.

Medarbeiderne skal settes i sentrum gjennom å gi større mulighet til å jobbe hjemmefra, skape miljøer som oppmuntrer til mer samarbeid og gi medarbeidere verktøy til å bli mer produktive, samtidig som de innfrir kundenes forventninger.

Beslutningstakerne tror dette kan oppnås gjennom tre tiltak, som samsvarer med ønskene fra brukerne:

  • Bygge et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt og brukeropplevelse – 43 prosent.

  • Bruke automatisering til å forenkle og øke tempoet i arbeidsflyten – 39 prosent.

  • Gjøre det mulig for brukere å kommunisere med bedriftsprogrammene gjennom verktøyene de liker best, som Slack og WhatsApp – 38 prosent.

Powered by Labrador CMS