Arbeidsliv

Kjøpesentere og netthandel opplever vekst i desember, mens sentrumsbutikkene sliter.

Kjøpesenter-vekst i dagene før jul

Selv om kjøpesentrene opplevde vekst i handelen rett før jul, viser året under ett en betydelig nedgang. Netthandelen stiger fortsatt.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpesentrene hadde vekst i omsetningen i uke 50. Samtidig svarer to av fem handelsbedrifter at smitteverntiltakene rammer omsetningen, viser en oversikt fra Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

– Vi ser ut til å få samme utvikling i julehandelen i år som i fjor, med vekst i kjøpesentre og netthandel og oppbremsing i sentrumsbutikker, sier Jarle Hammerstad, leder for handelspolitikk i Virke,

Foreløpige tall fra Virkes julehandelsstatistikk, viser at omsetningen i kjøpesentrene i uke 50 økte med 1,5 prosent sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. I de tre første ukene av desember har omsetningen i butikkhandelen i kjøpesentrene økt med 0,4 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS