Arbeidsliv

Returkraft AS har inngått sluttavtale med sin tidligere direktør. I den fraskriver han seg retten til å anke tingrettsdommen i oppsigelsessaken fra oktober i år. Foto: Returkraft AS

Returkraft har inngått sluttavtale med oppsagt direktør

Avfallsselskapet Returkraft AS i Kristiansand og tidligere direktør Odd Terje Døvik har inngått sluttavtale etter at Døvik nylig tapte oppsigelsessaken. I den fraskriver han seg retten til å anke, selv om han ikke er enig i dommen.

Publisert Sist oppdatert

11. mars i år ble Odd Terje Døvik, administrerende direktør i Returkraft AS, sagt opp av sitt styre. Han mente at oppsigelsen var ugyldig, og gikk til sak mot selskapet. I tillegg til at han ville ha oppsigelsen kjent ugyldig, krevde han erstatning og lov til å fortsette i stillingen som daglig leder.

Som Dagens Perspektiv skrev tidligere, tapte Døvik saken i Agder Tingrett. Retten mente i sin domsslutning fra 5. oktober at oppsigelsen ikke var usaklig. Han fikk dermed ikke komme tilbake til selskapet. I tillegg ble han dømt til å betale både egne og selskapets saksomkostninger.

Fortsatt uenig

Bakgrunnen for sluttavtalen er at begge parter ønsket å avslutte tvisten i minnelighet, opplyser Nicolay Skarning, partner i Advokatfirmaet Kvale som førte saken for Returkraft AS.

I avtalen heter det blant annet at «partene er enige om at tingrettens dom blir stående og at Odd Terje Døvik fraskriver seg retten til å anke den – selv om han ikke er enig i dommen».

Tingrettsdommen er dermed rettskraftig.

Tre måneders etterlønn

Som motytelse frafaller Returkraft AS sakskostnadene som selskapet hadde fått tilkjent etter tingrettens dom og betaler også Døviks advokatutgifter. I tillegg kommer eks-direktørens «rimelige kostnader ved denne avtalen».

Partene er dessuten blitt enige om tre måneders etterlønn fram til årsskiftet – og den sedvanlige formuleringen at «avtalen og arbeidsforholdet ikke kommenteres ytterligere».

Powered by Labrador CMS