Arbeidsliv

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, holder appell under fjorårets lærerstreik.

Frustrerte lærere søker seg bort fra yrket

I en fersk undersøkelse blant lærere svarer 70 prosent at de har søkt, eller vurdert å søke annen jobb. På to år har antallet lærere som faktisk har søkt ny jobb, doblet seg.

Publisert Sist oppdatert

En yrkesgruppe som sliter med rekrutteringen om dagen, er lærerne. I fjor gikk Utdanningsforbundet ut i en langvarig streik, som til slutt endte med tvungen lønnsnemd. Nylig sa rikslønnsnemda sitt: Lærerne fikk ikke innfridd sine krav, og måtte ta til takke med tilnærmet det samme som arbeidsgiverne i KS tilbød dem.

Det bidrar i alle fall ikke til å redusere lærermangelen, ifølge Steffen Handal, som er leder i Utdanningsfondet.

− Vi får nå veldig klare meldinger fra våre tillitsvalgte. Skolene sliter med å få tak i folk. I en ny undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført blant over 3000 lærere, er det til sammen 70 prosent som svarer at de har søkt, eller vurdert å søke annen jobb. På to år har tallet som faktisk har søkt ny jobb, doblet seg, sier Handal til Dagens Perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS