Arbeidsliv

Staten ønsker en endelig avklaring av yrkesskadedekningen ved hjemmearbeid. Nå anker Nav en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett til Høyesterett, opplyser advokat Thea Westhagen Edell (innfelt) hos Regjeringsadvokaten.

Lege vant omkamp om erstatning etter skade på hjemmevakt – Nav anker til Høyesterett

Mer enn fem år etter at den kvinnelige legen falt og skadet seg på hjemmevakt, har Borgarting lagmannsrett tilkjent henne yrkesskadeerstatning. Nav anker til Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Når er du egentlig på jobb og dekket av yrkesskadeforsikring? Hva med lunsjen på hjemmekontoret eller hjemmevakta?

Dommen, som altså ikke er rettskraftig, går rett inn i debatten om i hvilken grad du er dekket av yrkesskadeforsikring når du jobber hjemmefra – og hva som konkret skal til for å få erstatning.

Saken gjelder gyldigheten av Trygderettens kjennelse fra 2022 i sak om yrkesskadedekning for en sykehuslege som skadet seg under en matpause hjemme sommeren 2018. Skaden skjedde mens hun hadde helgevakt i form av hjemmevakt. Hun falt da hun var på vei ut i hagen for å spise lunsj.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS