Glade vinnere. Fra venstre: Nancy Merete Myrvang, utviklingskoordinator i Medvind utvikling, Øyvind Schage Førde, daglig leder og styreleder i familieselskapet Aars, Harald Møller, eier, Tonje Brenna, arbeidsminster og Hege Myhre, daglig leder Medvind Utvikling.

Aars og Møller Medvind tildelt HR Norges kompetansepris

Møller Medvind rekrutterer alle sine ansatte via Nav. De ansetter i faste stillinger og gir opplæring.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonen HR Norge deler årlig ut «Kompetanseprisen». I år gikk prisen til Møller Medvind, en organisasjon som driver med bilpleie, og eierselskapet Aars; som står bak Møller Medvind. Prisen ble delt tidligere i dag under på HR Norges arrangement «Kompetansedagen».

HR Norge skriver i en pressemelding at priskomiteen har lagt vekt på at Aars og Møller Medvind har «utvidet synet på kompetanse til noe bredere enn kun formelle kvalifikasjoner og tatt grep for alle kan bidra med sine ressurser i arbeidslivet».

Møller Medvind rekrutterer alle sine ansatte via Nav, og primært dem som har vært i utenforskap en stund. De ansetter i faste stillinger og gir opplæring. I tillegg er de opptatt av å bygge motivasjon og mestring, skriver HR Norge.

– Store gevinster

I begrunnelsen heter det videre: «Ved god og tilpasset oppfølging, samt strukturert samarbeid mellom relevante aktører som Nav, helse, arbeidsgiver og flere, har de fått til å skape store gevinster for den enkelte som har fått ta del i opplæringen. De skaper også kompetente arbeidstakere som det er behov for i norsk arbeidsliv»

Aars og Møller Medvind har over tid jobbet med å utvikle samarbeidet de har med Nav, herunder sikring av forutsigbare støtteordninger fra Nav ved behov.

Da regjeringen la frem arbeidsmarkedsmeldingen tidligere denne måneden var de tydelige på at flere unge skal få muligheten i arbeidslivet og færre skal på trygd. Prisutdeler hos HR Norge var da også arbeidsminister Tonje Brenna.

Flere tar i bruk modellen

Øyvind Schage Førde er daglig leder og styreleder i familieselskapet Aars, som står bak Medvind Utvikling. Han sier i pressemeldingen dette om å bli tildelt Kompetanseprisen for 2024:

– Jeg setter utrolig pris på den anerkjennelsen som denne prisen representerer. I dag står mer enn 600.000 mennesker mellom 20 og 66 år utenfor arbeid eller utdanning, og det er en stor utfordring for oss som samfunn og for den enkelte. Aars er en av landets største familieeide arbeidsgivere, og vi ønsker å bidra til å gi flere sjansen til å komme seg inn i arbeidslivet. Gjennom Medvind Utvikling har vi utviklet en metode for varig arbeidsinkludering som vi ser fungerer i praksis.

Så langt har prisvinneren bidratt til at 80 personer har gått fra utenforskap til faste ansettelser, ifølge HR Norge.

Aars og Møller Medvind jobber nå med å ta i bruk den kompetansemodellen de bruker på flere fagområder og i flere deler av konsernet. De bistår også andre virksomheter.

– For å virkelig skape en forskjell er det derfor viktig at mange bedrifter trår til, og det krever både tett samarbeid og kompetansedeling, på tvers av sektorer og både i det offentlige og private, uttaler Hege Myhre, daglig leder i Medvind Utvikling.

Powered by Labrador CMS