Arbeidsliv

BESKJEDEN FORBEDRING: Overgangen til arbeid er ni prosentpoeng høyere for det nye tiltaket enn for de to tiltakene det har erstattet. Justert for endringer i deltakergruppene er imidlertid forbedringen bare på tre prosentpoeng.

Flere i jobb, men dårligere tilbud til de svakeste

Flere kommer i jobb etter at Nav-tiltaket oppfølging ble satt ut på anbud. Men tilbudet er blitt dårligere til dem som trenger mest hjelp til å komme i arbeid, ifølge evaluering.

Publisert Sist oppdatert

En større andel av tiltaksdeltakerne kommer seg ut i arbeid etter at Nav-tiltaket oppfølging for noen år siden ble satt ut på anbud. Det anbudsutsatte tiltaket erstattet to andre arbeidsrettede Nav-tiltak.

Det er ikke imidlertid ikke økt konkurranse i seg selv som har ført til bedre resultater. Mye av forbedringen kunne kommet uavhengig av om tiltaket var satt ut på anbud, viser en evaluering fra Proba samfunnsanalyse.

Den økte overgangen til arbeid skyldes i hovedsak at deltakergruppen har endret seg, forteller prosjektleder Helene Berg i Proba.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS