Arbeidsliv

IMPONERT KRONPRINS: Det er imponerende hva Norsk senter for flerkulturell verdiskapning har gjort, sa kronprins Haakon da han åpnet Energeticskonferansen i 2015. I forbindelse med åpningen av konferansen møtte han flere innvandrergründere.

Kritisk søkelys på gründersatsing for innvandrere

Siden 2014 har staten bevilget 25 millioner kroner til veiledning for innvandrere som vil starte egen virksomhet. Pengebruken har vært preget av sprikende målsettinger, lite læring og manglende dokumentasjon av resultater, viser ny rapport.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 19. oktober 2015 fikk Drammen celebert besøk. Kronprinsparet kom til byen for å åpne Energetics, en årlig gründerkonferanse for innvandrere i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskapning (NSFV).

– Det er imponerende hva senteret har gjort. Siden det startet for ti år siden her i Drammen, har nesten 1 000 mennesker fra veldig mange land vært på kurs og 173 bedrifter er blitt startet opp, skrøt kronprinsen ifølge Drammens Tidende.

Flere ledende politikere har fulgt i kronprinsparets fotspor. Energetics 2016 ble åpnet av statsminister Erna Solberg, og fjorårets gründerkonferanse ble åpnet av daværende kommunalminister, nå kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS