Arbeidsliv
Mat- og serveringsbransjen mangler ikke læreplasser. Likevel har restaurant- og matfag i videregående skole den laveste andelen elever som fullfører. Foto: Dariia Havriusieva| iStock
Kun halvparten fullfører i restaurant- og matfag
Ingen studieretninger har lavere fullføringsgrad enn restaurant- og matfag, til tross for god tilgang på læreplasser.
Hele mat- og måltidsbransjen sliter med rekrutteringen. En av grunnene er at bare 51,2 prosent av elevene som startet på restaurant- og matfag fullfører i løpet av seks år. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble lagt fram mandag 13. juni.
Det er fra denne studieretningen mange av framtidas faglærte bakere, kokker, pølsemakere, servitører og kjøttskjærere skal rekrutteres.
Forverring i vente
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP