Tilliten til Nav-direktør Hans Christian Holte er tynnslitt, sier leder og nestleder i Akademikerne i Nav Siv Sangolt og Kristian Lindgren.

Tillitsvalgtes tillit til Nav-direktøren er tynnslitt

– Å prøve å være konstruktive og «reparere» sviktende tillit er veldig vanskelig, om ikke umulig. Så vi står i en krevende situasjon, sier lederen og nestlederen i Akademikerne i Nav.

Publisert Sist oppdatert

– Nav har slitt med mange utfordringer i de siste årene. Personvern, medbestemmelse, saksbehandlingstider, klagesaksbehandlingstider, EØS-saken og sikkerhet. Etaten har fått kritikk fra Arbeidstilsynet, Datatilsynet, Riksrevisjonen og Sivilombudet for å nevne noe.

– Når vi som tillitsvalgte opplever at det tas ensidige beslutninger uten gode forutgående prosesser sliter dette på tilliten. Det vil være vanskelig å bygge den opp igjen. Det sier lederen og nestlederen i Akademikerne Nav, Siv Sangolt og Kristian Lindgren til Dagens Perspektiv. De to har i et innlegg her i avisa påpekt at Holte driver en form for ledelse med ‘ensidig maktbruk. «Det vil i så fall være en form for ledelse vi ikke kan ha tillit til», skriver de to i Dagens Perspektiv». 

Fristilling og midlertidige lederansettelser

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS