Foto

Rawpixel | CC

– Gjør mindre som leder og bli mer effektiv

Publisert: 4. desember 2017 kl 10.20
Oppdatert: 21. mai 2019 kl 09.57

En av de mest effektive tilnærmingene til ledelse handler ikke om hva du gjør – det handler om hva du ikke gjør, skriver ledelseseksperten Sara Canaday til Psychology Today.

Hun mener en leder kan bli mer effektiv gjennom disse tre strategiene som innebærer å gjøre mindre.

1) Bruk tid på bare å være til stede

Mange ledere legger stolthet i det å være opptatt – fulle timeplaner, fra møte til møte. De burde heller sette av tid til å tenke over morgendagens muligheter og trusler, og la kreativiteten blomstre. Så lenge hjernen er opptatt får den ikke tid til å tenke nytt, utforske og reflektere, skriver hun.

2) Du er ikke tittelen din

Som leder trenger du ikke å sitte på alle svarene, være med på alle møtene og ha oversikten over alle prosjektene. «Du er mer enn tittelen din», skriver Canaday. Hun mener at en leder bør slippe taket på dag-til-dag-oppgavene og heller tenke over hvilke overordnete utfordringer en løser, hvilke mennesker man kobler sammen og hvilke resultater man skaper gjennom dem.

Saken fortsetter under annonsen

3) Tenk nytt rundt vaner

Vaner er vonde, men av og til nødvendige, å vende. Mange ledere kjører på autopilot når det gjelder mange aktiviteter, som rapportering og statistikkmøter. Nyttige aktiviteter dersom de blir brukt riktig, men unødvendige hvis ikke.

Canaday oppfordrer derfor ledere til å ta et oppgjør med sine aktiviteter, og finne ut hvilke av dem som gir merverdi. 

Nyhetsbrev
søn 20.02.2022 23:47

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.