Ledelse

Kontinuerlig læring – den viktigste utfordringen

Åtte av ti virksomheter sier de vil trappe opp innsatsen for kompetanseheving av de ansatte, viser ny global undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Av de ti trendene undersøkelsen «Deloitte Human Capital Trends 2019» identifiserer i sin årlige undersøkelse, er økt behov for læring og utvikling den tydeligste.

Den årlige undersøkelsen baserer seg på svar fra 10 000 ledere og andre respondenter fra 119 land, derav 500 fra Norden. De representerer et stort mangfold av bransjer i både privat og offentlig sektor.

Må utvikle kompetansen

De som har svart på undersøkelsen rangerer behovet for å utvikle kompetansen blant de ansatte som den aller største utfordringen fremover. Hele 86 prosent av respondentene rangerer dette temaet som viktig eller svært viktig.

Nesten like mange, 84 prosent, oppgir at de vil øke sine investeringer i dette i årene fremover, og 53 prosent anslår at de vil øke innsatsen med seks prosent eller mer.

Norden lite effektive

Mange av lederne som har svart på undersøkelsen mener likevel at de ikke har på plass de systemene de trenger for å sikre den nødvendige kompetansehevingen.

Bare 39 prosent av lederne sier at deres virksomhet er effektive når det gjelder å utvikle de ansattes ferdigheter. I Norden er tallet enda lavere, der er det bare 28 prosent som mener det samme.

– Organisasjoner må utvikle en kultur for læring på tvers av organisatoriske grenser og stillingsnivåer, kun da kan de møte fremtidige behov for kompetanse og problemløsing på en god måte, sier Eva Gjøvikli, partner og leder av Human Resources i Deloitte, i en kommentar til resultatene.

Foto Eva Gjøvikli, partner og leder av Human Resources i Deloitte. Foto Deloitte
Powered by Labrador CMS