Ledelse

Blant de ansatte ved Scandic Maritim i Haugesund vurderer flere av de oppsagte å gå rettens vei for å beholde jobben.

Kan bli rettssaker etter Scandic-nedbemanning

Flere av de oppsagte i Scandic-hotellene mener det er begått feil i nedbemanningsprosessen og vurderer nå å gå rettens vei.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv skrev i forrige uke om oppsigelsene som nå kommer i kjølvannet av koronakrisen. Mens det først kom et rush av permitteringer, omgjøres etter hvert mange av disse til oppsigelser.

Blant NHOs medlemsbedrifter var i det i midten av september 12 prosent som hadde sagt opp ansatte og 18 prosent som planla å gjøre det fremover.

Misfornøyde med prosessen

HR-direktør Elin Ekrol i Scandic-hotellene fortalte i Dagens Perspektiv om hvordan de hadde lagt opp prosessen med å nedbemanne 700 medarbeidere, og jobbet med dialog med tillitsvalgte og ansatte. Hun fortalte at de hadde lagt hovedvekt på ansiennitet, men at også andre kriterier spilte også inn.

Men ikke alle ansatte er fornøyde med prosessen.

Blant de ansatte ved Scandic Maritim i Haugesund vurderer nå flere av de oppsagte å gå rettens vei for å beholde jobben, skriver nrk.no 2. oktober.

En av dem er Wencke Lundal Kleiven. Etter nesten 40 år som servitør har hun nå blitt sagt opp. Hun er medlem i Fellesforbundet, som har bistått de hotellansatte som er oppsagt i Haugesund. De mener hotelledelsen har begått formelle feil og vurderer å ta saken til retten.

Håper ledelsen tenker seg om

– Vi håper først og fremst at hotelledelsen tenker seg om. Hvis ikke, blir det arbeidsrettssak for flere av oss, sier Lundal Kleiven til nrk.no.

Det pågår nå drøftingsmøter mellom hotelledelsen, de tillitsvalgte og ansatte.

Administrerende direktør Reidar Westre i Caiano hotelldrift, som driver hotellet, tilbakeviser overfor NRK at hotelledelsen har gjort feil i oppsigelsesprosessen.

– Vi har gått ryddig fram og hatt de møtene vi skal ha med både tillitsvalgte og ansatte, sier han til nrk.no.

Powered by Labrador CMS