Ledelse

En av mange initiativer som har oppstått under koronakrisen var Hack the Crisis Norway, en digital idedugnad med over 700 deltakere som skulle komme opp med løsninger på utfordringer under koronakrisen.

Ideene som blomstret opp under krisen

Oppfinnsomheten har vært stor under koronakrisen. Her er noen eks­empler på ideer og initia­tiver som har sett dagens lys i vår.

Publisert Sist oppdatert
Foto

Hack the Crisis Norway

Hack the crisis Norway

En nasjonal digital idedugnad med over 700 deltakere som brukte 48 timer i slutten av mars, for å komme opp med løsninger på utfordringer under koronakrisen. Vinneren var nettverket «Makers mot Covid-19» som 3D-printer smittevernutstyr og formidler til helsevesenet.

Foto

NTNU

NTNU ble testfabrikk

Universitetet utviklet koronatester og produserer nå i stort omfang på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Foto Janus

Janus produserer munnbind

Ullklærprodusenten Janus satte i gang med produksjon av gjenbrukbare munnbind i ull, som nå kommer i salg i apoteker landet over.

Foto

Obos

OBOS med gratis årsmøteløsning

Alle landets idrettslag og andre foreninger som trenger å gjennomføre årsmøtet digitalt under koronautbruddet får tilgang til løsningen.

Foto Nyby

Folk hjelper folk-apper

Nyby, Friskus og Luado er bare noen av de appene som den siste tiden er utviklet for å kople folk som trenger hjelp og de som vil bidra under koronakrisen, i tillegg til utallige Facebookgrupper med samme formål.

Foto

Henie Onstad Kunstsenter

Digitale kunstopplevelser

Henie Onstad-senteret var tidlig ute med å tilby digitale kunstopplevelser da alle museer og gallerier måtte stenge. De startet med digitale omvisninger, arkivklipp og konserter, så folk kunne oppleve kunsten hjemmefra.

Foto DogA

DogA ble digital møtearrangør

DOGA-huset i Oslo har vært en fysisk møteplass for små og store arrangementer. Nå har de rigget to av husets saler til å bli digitale møteplasser og tilrettelegger for profesjonelle digitale konferanser og TV-produksjoner.

Tid for nye ideer

Dagens Perspektiv har sett nærmere på kreativitet og nye ideer som har sett dagens lys under koronakrisen.

Powered by Labrador CMS