Ledelse

– Kandidater går fra jobbsikkerhet til karrieresikkerhet

Arbeidstakere står stadig lengre i jobb, men i fremtiden blir de mer opptatt av sine karrierer enn å få gullklokka i bedriftene de jobber i, hevder forfatter.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidstakere vil i økende grad eksperimentere med å tilpasse seg livslange karrierer, der de beveger seg fra jobbsikkerhet hos én arbeidsgiver til karrieresikkerhet hos flere arbeidsgivere.

I sin nye bok «Karrieredesign» tar forfatter Agnethe Ellingsen blant annet opp hvordan karrierelandskapet er i endring. For bedrifter som ønsker å tiltrekke seg den beste arbeidskraften betyr dette at de bør kjenne til denne utviklingen, og i hvilken grad den påvirker kandidatenes karriereønsker- og valg.

– Tidligere var vår karriere en enkel trestegsmodell, hvor vi tok en utdanning, fikk en jobb og gikk for gullklokka før vi pensjonerte oss. I dag eksperimenterer vi når arbeidslivet endrer seg hele tiden. Vi lever nå etter en flerstegsmodell med mange ulike overganger og skifter, sier Ellingsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS