Ledelse

Posten leverer sterke resultater for første halvår. Den største veksten kommer fra netthandelen.

Posten leverer tross pandemi og knallhard omstilling

Postens driftsresultat ble nesten doblet første halvår i år. Selv om brevforsendelsene stuper i omfang og pandemien har herjet, har pakkepost og innovativ omstilling gjort at Posten fortsatt er å regne med.

Publisert Sist oppdatert

Postens omsetning i første halvår ble 12.026 millioner kroner, en økning på 233 millioner sammenlignet med første halvår 2020. Justert driftsresultat for årets seks første måneder ble 809 millioner, en forbedring på 422 millioner kroner i forhold til samme periode i 2020.

− Vi leverer sterke resultater for første halvår. Den største veksten kommer fra netthandelen hvor vi håndterer store volum av pakker. Posten har et tjenestetilbud som leverer på de nye handlevanene som nå er etablert som den nye normalen. Vi har benyttet pandemien til å endre oss i hele Norden og viktige innsatsfaktorer i dette arbeidet har vært innovasjon, digitalisering og bærekraft, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i en pressemelding fredag.

Kraftig vekst i pakkevolum

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS