Ledelse

I den hybride kontorhverdagen kombineres fysiske møter og videomøter.

Tilpasset støtte fra leder viktig på hybridkontoret

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Godt tilpasset støtte fra leder er avgjørende for å hente ut positive effekter og redusere risikoen for negative effekter av hybride kontorløsninger; det vil si ulike kombinasjoner av hjemmekontor og arbeidet på kontoret.

Dette viser en oversiktsstudie gjort av Francoise Contreras (School of Management and Business i Colombia) med kolleger, som BI-professor Linda Lai omtaler i sin spalte i Dagens Næringsliv.

Oversiktsstudien er basert på rundt 80 studier, og er publisert i Frontiers in Psychology.

Lai viser til at en inkluderende og tillitsbasert lederstil blir viktigere enn noen gang for å motivere, motvirke isolasjon og stimulere til samarbeid og kompetansedeling, samt å skape en sterkere følelse av tilhørighet til organisasjonen.

Såkalt superledelse, som innebærer å støtte medarbeidere i selvledelse gjennom å gi dem relevant kompetanse og verktøy, vil også bli viktigere, fremhever hun.

Dette fordi selvledelse er en forutsetning for at medarbeidere skal kunne ta ut effektiviseringsgevinster av den fleksibiliteten hjemmekontor kan gi.

Et annet moment ledere vil måtte håndtere, er at noen medarbeidere er på kontoret mens andre jobber hjemmefra. Det betyr at ledere må evne å kombinere digital og tradisjonell kommunikasjon på en effektiv og inkluderende måte.

Powered by Labrador CMS