Ledelse

Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth vil bygge den nye «Sbanken»

Konsernsjefen i Sparebanken Vest har store ambisjoner for mobilbanken Bulder.

Publisert Sist oppdatert

Jan Kjerpseth er konsernsjef i Sparebanken Vest, og har dermed det overordnede ansvaret både for den tradisjonelle banken og for den nye mobilbanken Bulder. En bank som er blitt bygget opp på radikalt vis.

– Hva har, fra ditt ståsted som konsernsjef, vært det mest utfordrende med å bygge opp en ny og annerledes mobilbank i samme hus som en allerede eksisterende bank?

– Frykten for kannibalisering er alltid til stede, samtidig som det er konstante avveininger om hvor mye autonomi og frihet du kan gi til nyutvikling kontra det banken allerede har utviklet. Hvor mye kan man tillate seg å utvikle på eksisterende IT-plattform samtidig som man skal utvikle noe helt nytt?

– Hvilke tanker har du/dere om veien videre for Bulder?

– Vi har en veldig klar vekststrategi og et langsiktig målbilde på et utlånsvolum på 60 milliarder, som tar all vår oppmerksomhet. Ambisjonen er å bygge den nye «Sbanken». For 2023 vil hovedfokuset i Bulder være å øke konverteringen av potensielle boliglånskunder, samt ta nye steg på veien mot nullvisjon for manuelt arbeid i Bulder på lånesakene. Målet er å nå 36 milliarder innen utgangen av året.

Powered by Labrador CMS