Ledelse

Flere trekk i tiden utfordrer mangfold og miljø, men også politisk overkorrekthet.

Investorer mindre opptatt av bærekraft og mangfold

Utenlandske investorer forlater ESG-fond, Victoria's Secret bytter ut undertøysmodellene og færre kvinner leder store selskaper på Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert

Flere utviklingstrekk utfordrer mangfold og miljø. ESG er tre av bokstavene som rakk å få såpass fotfeste at næringslivet begynte å konkurrere om å bli best i klassen i samfunnsansvarlighet. ESG står for Environmental, Social and Governance, og kan på norsk oversettes til miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold.

Den kjente miljøøkonomen Pavan Sukhdev, som denne uken var hos Storebrand for å holde foredrag, opplyste at konkurransepresset i de store byene, og særlig på Wall Street, har ført til at man har fått nesten 600 ulike ESG-rangeringer, skriver Dagens Næringsliv.

Nå har imidlertid investorer begynt å trekke seg ut av de utenlandske ESG-fondene, skriver avisen, som siterer Morningstar på at det i fjor ble trukket 136 milliarder kroner ut av ESG-fond globalt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS