Ledelse

− Osloskolen er veldig politisert. Allikevel mener jeg at vi, uten å gå inn i det skolepolitiske minefeltet, kan mene noe ledelsesfaglig om det som utspiller seg, sier professor Tom Karp.

Gerhardsen ser ut til å følge boka

− Akkurat hvor, og om, Marte Gerhardsen har tråkket feil, er vanskelig å bedømme fra oppslagene i media. Det det er ikke en gang sikkert hun har tråkket feil, sier professor i ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Et drøyt år etter at Marte Gerhardsen overtok som direktør for utdanningsetaten i Oslo, blant annet for å «rydde opp» etter tidligere utdanningsdirektør Astrid Søgnen, har konfliktene i Osloskolen på ny tatt fyr. Selv erkjenner Gerhardsen i et intervju md Dagens Perspektiv, at hun i arbeidet med å omorganisere utdanningsetaten, ikke har vært god nok på var å involvere skolene og rektorene underveis. Men hun tilbakeviser samtidig mye av den kritikken hun og Utdanningsetaten har vært utsatt for den siste tiden.

Minefelt

Men hvorfor blir det så mye bråk, når en stor offentlig etat skal endre seg? Dagens Perspektiv har spurt professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, Tom Karp, om hvordan han vurderer «stridighetene» i Osloskolen, sett fra et ledelsesteoretisk perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS