Ledelse
Unsplash / Brina Blum
Hvordan virker organisasjonskulturen på kjøkkenet?
Selv om teknologien fungerer og de ansatte er effektive, er det ikke sikkert at bedriftskulturen er sterk nok til å takle en pandemi.
Gründeren John Rampton tar opp denne problemstillingen i et innlegg på nettstedet Entrepreneur. Der anbefaler han en rekke teknikker for at ikke bedriftskulturen skal endre seg for mye, når de ansatte har hjemmekontor, eller er spredt for alle vinder geografisk. Tålmodighet, trygghet, ritualer og bevaring av tradisjoner noen av nøkkelordene for å bevare bedriftskulturen.
Professor Jan Ketil Arnulf på BI forteller at organisasjonskulturen er den viktigste ressursen vi har under en krise, som under pandemien vi opplever i dag. Det er ingen quick fix-løsninger.
– Det finnes ikke noe generelt svar, for det er et større lerret å bleke. Kultur og regnskap er to forskjellige ting. Under en pandemi er det regnskapet krisen vil gå mest utover. Kultur er i utgangspunktet en lite håndfast ressurs. Man må heller spørre seg om hvor stor kulturell ryggdekning man har når noe sånt treffer deg, sier han.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP