Ledelse
Mari Teigen, leder for Core - senter for likestillingsforskning, er overrasket over at det ikke er ansatt noen kvinner som konsernsjefer i de største børsselskapene de siste to årene.
Anita Myklemyr
Likestillingsforsker: Familieuvennlige betingelser er et problem
Forsker Mari Teigen tror at mangel på intern karrierepolitikk og lite familievennlige betingelser er to av årsakene til at så få kvinner blir konsernsjefer.
På toppen av næringslivet er det, sammenlignet med mange andre maktposisjoner i samfunnet, svært mannstungt og stor utskiftning, konstaterer Mari Teigen, leder for Core - Senter for likestillingsforskning.
– I lederskiftene ligger det et stort potensial for å få flere kvinner i topp-posisjoner i næringslivet, men dette mulighetsrommet for endring benyttes ikke. Det viser de nye tallene, sier Teigen når hun får se Dagens Perspektivs kartlegging av lederskifter i de 50 største selskapene på børsen for 2023 og 2022.
I alt var det 13 lederskifter i selskapene på listen, men ingen kvinner ble ansatt som konsernsjefer. Heller ikke noen av de nye styrelederne i selskapene, fem i tallet, var i 2023 kvinner. I en annen gruppe selskaper, de 69 selskapene hvor staten er aktiv eier, faller også kvinneandelen blant administrerende direktører, viser Statens eierrapport 2022.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP