etikk og samfunnsansvar

Ender opp med ingenting

Motstanden er massiv og mediene prinsippløse i forhold til prioriteringer i helsevesenet, mener Krf-leder Dagfinn Høybråten, som tror helsedirektørens utspill ender opp i ingenting.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig krevende å si nei. Jeg gjorde det ved noen korsveier, men nådde ikke alltid fram, hovedsakelig på grunn av mediene, sier Høybråten til Aftenposten.

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen mener helsevesenet ikke bør gi kostbar, livsforlengende behandling til hjertepasienter, kreftsyke og personer med kols, hvor behandlinger bare forleger livet noen måneder.

– Gang på gang opplevde jeg at viktige, prinsipielle standpunkter ble blåst overende fordi media gikk inn i enkeltsaker og «glemte» de prinsipielle sidene, sier Høybråten til Aftenposten, og tror også dagens debatt vil ende opp med ingenting.

– Jeg er helt overbevist om at om denne debatten skulle ende med nye og klare prioriteringer fra helseministerens side, så tror jeg mediedynamikken igjen tar over. Nye enkeltsaker igjen vil dominere offentligheten i en slik grad, er jeg redd de nye prioriteringene ikke vil være mye verdt, sier han.

Powered by Labrador CMS