Ledelse

Fjern formueskatten

Stein Erik Hagen mener staten ville tjent på å fjerne skatten. Uttalelsen kommer i sammenheng med at de rikeste har fått over dobbelt så høy formueskatt etter at Jens Stoltenberg kom til makten.

Publisert Sist oppdatert

- De som har mest, må bidra mest, men det finnes en grense, sier Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv.

Han har flere ganger tatt til orde for å fjerne formueskatten. Nå viser det seg at de tusen med høyest ligningsformue har fått mer enn doblet formueskatten til rundt tre milliarder kroner. Denne gruppen betaler 25 prosent av den samlede formueskatten i Norge.

Hagen mener at bedriftseierne risikerer å ta ut utbytte, selv om pengene heller burde vært brukt på investeringer og verdiskaping. Lavere investeringer fører til mindre vekst og svekket konkurransekraft.

- Vi ser dessverre at norsk industri flagger ut. Vi må ha en industri som er konkurransedyktig. De landene vi liker å sammenligne oss med, har ikke formueskatt, og i de land som har det, er den nesten ingenting. Formueskatten rammer norske eiere, ikke utenlandske eiere av norske bedrifter. Det er konkurransevridende, og det er uheldig, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Stein Erik Hagen er oppført med en formue på over én milliard kroner, noe som påførte ham en formueskatt på rundt 11 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS