Dårlige stillingsannonser kan gi feilansettelser

Publisert: 9. oktober 2013 kl 10.44
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Finansavisen skriver at Iversen, sammen med sin kollega i Assessit, Astrid Standal Aarøe, har studert 162 stillingsannonser for lederstillinger i Aftenposten denne våren.

– Annonseteksten i en stillingsannonse bør fungere som et slags filter der de som ikke innehar ønskede kvalifikasjoner og egenskaper unnlater å søke på stillingen, sier Iversen til avisen.

Han ønsket å finne ut om egenskapene som angis i annonsene er relevante for ledere, og om det var mulig å benytte disse til å skille mellom egnede og uegnede kandidater. Det var de ikke.

– Bedrifter har mange ulne formuleringer i sine stillingsannonser, og de etterspør kvalifikasjoner som er vanskelige å måle og sammenligne. Få av de kvalifikasjonene som etterspørres er egenskaper som normalt kjennetegner en god leder. Dette styrker teorien om at det er magefølelsen som styrer i mange ansettelser, sier han til Finansavisen.

Iversen påpeker at siden mange av de egenskapene som etterpørres er generelle og uklare, vil sjansen for feilansettelser øke.

Saken fortsetter under annonsen