sz66ae20_as_sma.jpg
– Teambuilding- og coaching-konseptene jeg har utviklet over mange år, kommer jeg til å trekke inn også i dette laget, sier nyutnevnt landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Høgmo bruker eget coaching-konsept på landslaget

Publisert: 1. oktober 2013 kl 10.21
Oppdatert: 11. januar 2017 kl 23.06

Per Mathias Høgmo, den nye sjefen for fotballandslaget, tok i går ut sin første landslagstropp.

Seks nye spillere inn, én assistenttrener ut, en ny assistenttrener inn, én fysio ut, en fysio inn samt samarbeid med en mental trener. Dette var de umiddelbare grepene treneren med fersk suksess i Sverige tok før kampene mot Slovenia og Island. Dette gjorde han bare noen dager etter at han tiltrådte som landslagssjef.

Dagbladet skriver at det ikke stopper der: I Djurgården har Høgmo, sammen med idrettspsykolog Johan Fallby, utviklet et manifest som i detalj beskriver hvordan spillere og støtteapparat skal kunne yte maksimalt. Det er hans coaching-ideologi – både fysisk og psykisk. Nå tar han dette opplegget med seg inn på landslaget:

– Ja, det kommer jeg så definitivt til å gjøre. Vi kommer ikke til å starte de prosessene nå med en gang, men i alle fall inn mot kvaliken neste år. Da kommer den typen individuelle utviklingsmål og krystallklare oppgaver i støtteapparatet til å ligge til grunn. Teambuildingskonseptet og coachingkonseptet som jeg har utviklet over mange år, kommer jeg til å trekke inn også i dette laget, sier han til Dagbladet.

Høgmo trekker frem mental styrke og bevisstgjøring rundt prestasjoner og målsetninger som viktig. Etter hvert skal også samtlige spillere bli bevissgjort hvilke konkrete styrker og utfordringer de må jobbe med. Alle som er tilknyttet landslaget skal involveres i denne prosessen.

Saken fortsetter under annonsen