Arbeidsliv

Hjemmekontor kan være en utfordring for mange

Næringsledere kan redde liv – arbeidsliv

Det ligger i menneskets DNA å søke nærhet til andre mennesker. Vår art på kloden har overlevd ved å søke trygghet sammen med artsfrender. Det klarer selv en pandemi ikke å endre på, for hjernen sliter fremdeles, den teknologiske utvikling til tross, med å forlate våre urgamle erfaringer fra savannen, skriver Torgeir Flatjord.

Publisert Sist oppdatert

Torgeir Flatjord er lederutvikler og forfatter

SYNSPUNKT: Et par koronarelaterte nyhetssaker nylig fikk meg plutselig til å tenke på noe jeg leste for lenge siden, lenge før korona:

Uten menneskelig hudkontakt, øker dødsrisikoen for fortidligfødte barn. Selv om de blir lagt i kuvøse, og selv om de blir tilført næring, intravenøst. Kengurumetoden kalles den, behandlingen som ofte anvendes i dag, oppkalt etter kenguruungene som ligger i morens magepose. Her blir fortidligfødte barn ikke bare gitt vanlig medisinsk oppfølging, men de ligger i tillegg mye hud mot hud og blir dessuten gitt morsmelk der det er mulig. Metoden har vist seg å gi klare, positive virkninger også senere i livet, altså ikke kun økt sannsynlighet for å overleve en litt for tidlig start.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS