nyttår

Ledere kan bare lykkes hvis tilstrekkelig mange tror tilstrekkelig mye på fremtiden de blir invitert til, framhever Jan Ketil Arnulf.

Om hvorfor fremtiden kan være kul

Det er mye vi ikke vet om fremtiden. Men etter all sannsynlighet kommer den til å bli kul. I det minste en stund, skriver Jan Ketil Arnulf.

Publisert Sist oppdatert

Jeg sitter her før jul og akker meg over løpske strømpriser, nye pandemibølger og internasjonal uro. Det er god grunn til å være urolig på kort sikt. Er det mulig å gå til ledelsesforskningen for å hente optimisme for de lange linjene? Støtter forskningen en tanke om at fremtiden kan være kul – likevel?

Tanken slo meg i forrige måned under en konferanse i Berlin. Arrangøren var en privat handelshøyskole som holder til i Øst-Tysklands gamle regjeringsbygning. Kunsten på veggene var fredet som klassisk sosialistisk kunst fra 1950-tallet. Den forestilte forskere som i forbrødring med bønder og arbeidere skapte den vakre og harmoniske Fremtiden. Bildene liknet veldig på linoleumssnittene av fiskere og arbeidere jeg husker fra 1960-tallets Norge. Fremtiden ble aldri helt som på bildene. 70 år etter, i 2021, ble huset i stedet fylt med sånne som meg. Vi var en gjeng maskekledde pandemiflyktninger i gang med en global digitalisering av økonomisk utdanning. Sånn kan det gå.

Regimer som går av moten?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS