Vil kutte forskningstid

Publisert: 3. mai 2011 kl 09.35
Oppdatert: 3. mai 2011 kl 09.21

– I samtaler og dialog må det være mulig for ledere ved universitet og høyskoler å si: Se her, nå har du ikke produsent noen ting på fire år. Kanskje vi skal endre litt på stillingsbeskrivelsen din, sier Fagerberg til Dagens Næringsliv.

Han oppgave har vært å finne ut sammenhengen mellom offentlige kroner som brukes på forskning, og hva som faktisk kommer ut av det – samt den tiden som brukes på forskning.

Tradisjonelt har vitenskapelig ansatte ved de fire, store universitetene hatt rett til å bruke halve arbeidstiden sin til forskning. Ved høyskolene har det vært en firedel av arbeidstiden. Fagerbergutvalget har også laget et forslag til en modell for beregning av sammenhengen mellom ressurser og forskningsresultat.

Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo mener Fagerbergs utvalg ikke har svart på oppgaven siden de ikke har vurdert de samfunnsøkonomiske resultatene av forskningen, og at ved å ville kutte inn på forskningstiden har det gått in på et område det ikke har noe å gjøre.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no