Nyskaping

Silvija Seres fikk årets ODA-pris.

Silvija Seres vant årets ODA-pris

Sopra Steria Norge‏ mottok prisen for årets ODA-organisasjon.

Publisert Sist oppdatert

For niende år på rad deler Oda-Nettverk ut Oda-Prisen på sin årlige Inspirasjonsdag for kvinner i IT-bransjen.

Vinnerne av Oda-Prisen Person og Oda-Prisen Organisasjon ble offentliggjort under Inspirasjonsdagen fredag i Oslo Konserthus.

I år gjekk prisen til Silvija Seres som selv kaller seg selv en «akademisk techie» og har de siste årene hatt en betydelig innflytelse på tech-Norge som investor og aktivt styremedlem i en rekke ledende norske bedrifter, som blant annet Nordea Bank AB, Opera og Simula Research.

Les også: – Trenger mer rampete ledelse

Seres vant prisen i 2017 fordi hun de siste årene har hatt en betydelig innflytelse på tech-Norge gjennom hennes engasjement som investor, aktivt styremedlem, foredragsholder og samfunnsdebattant. Hun løfter opp kvinnene rundt seg og inspirerer og utfordrer kvinner til å tenke nytt og til å utnytte sitt potensiale til det fulle.

«Som president i Polyteknisk forening og aktiv rådgiver og investor i startup miljøet i Oslo viser Silvija evne til å skape endring og løfte gode ideer, med et spesielt fokus på kvinnene. Silvija bygger bro mellom næringsliv, samfunn og teknologi og deler raust av sin kunnskap. Som foredragsholder og aktiv kronikk-skribent er hun både en utfordrer og inspirator,» skriver ODA-nettverket på sine nettsider.

De to andre finalistene var Isabelle Ringnes og Hege Skryseth.

Synliggjøre kvinner

Årets vinner av ODA-prisen organisasjon gikk til selskapet Sopra Steria.

ODA-nettverket skriver på sine nettsider at «ledelsen i Sopra Steria er svært opptatt av, og har i mange år jobbet målrettet for, å synliggjøre kvinner og bedre kvinners stilling innen teknologi og IT.»

Blant annet har det blitt jobbet med gjennom WASS-nettverket (Women at Sopra Steria) kontinuerlig med å beholde kvinnene som jobber i selskapet i dag, gjøre selskapet til en attraktiv arbeidsplass for kvinner, samt gjøre det tydeligere den kompetansen kvinnelige medarbeidere representerer.

Sopra Steria har en kvinneandel på 35 prosent blant lederstillingene, og 28 prosent på tvers av selskapet. Selskapet ble også nylig kåret til Norges Beste Arbeidsplass.

Bedriften vant prisen i 2017 fordi selskapet gjennom en årrekke satset på å øke og beholde kvinneandelen på alle nivåer.

«Sopra Steria er svært opptatt av å synliggjøre kvinnene i selskapet og deres kompetanse, samtidig som de jobber målrettet mot lik lønn for likt arbeid,» skriver ODA-nettverket.

De to andre finalistene var IBM og VMware Norge.

Oda-Nettverk

  • Oda-Nettverk er Nordens ledende nettverk for kvinner i IT-bransjen.
  • Oda-Nettverk drives på fritiden, og ble startet som et selvstendig organ i 2005 av en gruppe kvinner fra forskjellige selskaper i IT-bransjen. Disse kvinnene har siden den gang bygget opp, og drevet nettverket på fritiden, og har nå ca 30 frivillige ansatte. Nettverket har 29 samarbeidspartnere – bedrifter fra IT-bransjen.
  • Oda-Nettverk sitt mål er å inspirere kvinner i teknologi til å bidra til å styrke kvinner stilling, øke kvinneandelen i IT-bransjen, fremme kvinner, kvinnelige ledere og kvinnelige forretningseiere - til å være mer synlige, og bidra til å skape endring for kvinner i IT.
Powered by Labrador CMS