10 prosent av arbeidstakerne i Norge vil gå av med pensjon i løpet av fem år

Denne Nav-statistikken viser en heftig rekrutteringsutfordring. 10 prosent av de som jobber i helse og sosial og 15 prosent av de som jobber innen transport og lager vil høyst sannsynlig gå av med pensjon i løpet av de kommende fem årene.

275.000 arbeidstakere i Norge har mindre enn 5 år igjen til de forlater arbeidslivet med pensjon. Det tilsvarer en av ti arbeidstakere i landet vårt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver statistikksjef i Nav Ulf Andersen i sin ukentlige LinkedIn-post tirsdag.

275.000 er nesten like mange som det er personer i yrkesaktiv alder (20 til 66 år) i hele Nord-Norge, framhever Andersen. Navs statistikere tok en titt på hvor mange arbeidstakere som har fem år eller mindre igjen til gjennomsnittlig avgangsalder fra arbeidslivet, noe som var 66,1 år i 2023. De har altså sett på arbeidstakere som er 61 år og eldre. Totalt utgjør det 10 prosent av alle arbeidstakere i Norge. 

Ulf Andersen er statistikksjef i NAV. Foto NAV

Men Andersen & co finner store forskjeller når de fordeler på de ulike næringene: Innenfor Transport og lagring er det sannsynlig at hele 15 prosent av arbeidstakerne vil slutte i løpet av fem år, mens i overnattings- og serveringsvirksomheter gjelder det kun 4 prosent. 

Informasjon og kommunikasjon har også få eldre arbeidstakere, der 6 prosent er over 61 år. 

Ser vi derimot på antallet arbeidstakere dette gjelder per næring trer helse- og sosialtjenester frem med et stort behov for rekruttering fremover bare for å erstatte seniorene, skriver Ulf Andersen på LinkedIn: I denne næringen er det hele 61.000 arbeidstakere som nærmer seg avgang fra arbeidslivet. 

En annen stor næring med mange arbeidstakere i samme situasjon er eiendomsdrift, forretningsmessig og faglig tjenesteyting. Her er det over 33.000 arbeidstakere som vil gå av med pensjon de nærmeste årene, heter det. 

Og det kanskje viktigste budskapet i statistikksjefens LinkedIn-post er følgende:

«Denne utfordringen kommer til å øke på i årene fremover som følge av aldringen av befolkningen vår. En løsning må bli å jobbe aktivt for å beholde seniorene lenger i arbeidslivet vårt».

Powered by Labrador CMS