Samfunn

BOMBEREGN: I en forstad til Damaskus i Øst-Ghouta i Syria, har bomberegnet tatt minst 250 sivile liv bare den siste uken.

Over 255 sivile drept i Øst-Ghouta denne uken

Over 300.000 mennesker er drept siden borgerkrigen i Syria brøt ut for seks år siden. 4,6 millioner har flyktet over grensen til naboland, mens 6,6 millioner er på flukt inne i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken er det særlig de sivile i opprørskontrollerte Øst-Ghouta utenfor Damaskus som har merket krigens lidelser. Bare siden søndag denne uken ble minst 255 sivile drept og mer enn 1000 såret i bombeangrep fra Assads regjeringsstyrker ifølge den syriske eksilgruppen SOHR (Syrian Observatory for Human Rights).

Mandagen var den blodigste dagen i Øst-Ghouta i løpet av de fire årene området har vært beleiret av president Bashar al-Assads styrker og kontrollert av opprørere, melder NTB.

Partene i Syria gir tilsynelatende blaffen i sivilbefolkningen

Seks sykehus i Øst-Ghouta i Syria har blitt bombet i løpet av ukene, ifølge FN. Ifølge SOHR er det russiske kampfly som har bombet sykehusene.

– Nå er det bare den militære logikken som gjelder i Syria, sier FN-rådgiver Jan Egeland mens bomber og granater faller over Øst-Ghouta og Damaskus.

– Partene i Syria gir tilsynelatende blaffen i sivilbefolkningen, sier Egeland til NTB.

Powered by Labrador CMS