Samfunn

MENER HAN SKAL KLARE Å NÅ MÅLENE: Innen flere områder har vi kommet langt i å nå målene, og vi mener vi skal kunne realisere dem, sier administrerende direktør Håkon Grimstad i Norsk Helsenett.

– Overveiende positiv

Norsk Helsenett sier de har «felles forståelse av kostnadsestimatene» med Folkehelseinstituttet, men ønsker ikke å kommentere brevet til folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har en god og konstruktiv dialog med Folkehelseinstituttet og de øvrige kundene av Tjenestesenteret, sier administrerende direktør Håkon Grimstad i Norsk helsenett.

Konsernmodell

Det er Norsk Helsenett som har etablert det nye Tjenestesenteret som fra januar 2017 har hatt ansvar for blant annet IKT-driften for en rekke statlige etater innen helseforvaltningen. Enkelte av etatene mener overgangen til konsernmodell har vært både dyr og komplisert, og at effektiviseringsgevinstene lar vente på seg. I den forbindelse skrev nylig direktøren for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, et brev til departementet der hun ber om at implementering av konsernmodellen settes på vent inntil man får bedre oversikt over både kostnadene og gevinstpotensialet.

Implementeringen av konsernmodellen har etter vår oppfatning i hovedsak vært god og preget av en konstruktiv dialog med alle berørte

Ifølge Grimstad opplever Norsk Helsenett at de i samarbeidet med Folkehelseinstituttet har en felles forståelse av grunnlaget for kostnadsestimatene som Gartner har utarbeidet, og for den videre prosessen.

– Utover dette har vi ingen kommentar til Folkehelseinstituttets brev til Helse- og omsorgsdepartementet, sier Grimstad, som mener overgangen til en konsernmodell for den statlige helseforvaltningen går bra.

LES MER:

Konstruktiv dialog

– Implementeringen av konsernmodellen, det vil si den delen som omhandler Tjenestesenteret, har etter vår oppfatning i hovedsak vært god og preget av en konstruktiv dialog med alle berørte, også Folkehelseinstituttet, sier han.

– Hensikten med etablering av tjenestesenteret er effektivisering, økt kvalitet og mer robuste fagmiljøer. Innen flere områder har vi kommet langt i å nå målene, og vi mener vi skal kunne realisere dem, fortsetter Helsenett-direktøren. Han mener de har kommet godt i gang det første året.

– Det er noen områder vi gjerne skulle kommet lenger på, men ut fra forutsetningene og tatt i betraktning at det fortsatt bare er et år siden vi startet, er oppsummeringen overveiende positiv. Så må vi jobbe med å forbedre de områdene hvor kundene ikke er fornøyd, og det gjør vi i tett og godt samarbeid med kundene, sier Håkon Grimstad.

Powered by Labrador CMS