Arbeidsliv

– Få nyansatte flytter til Kongsberg

– Det er få av de vi rekrutterer som faktisk flytter til arbeidsstedet. Unntaket er de nyutdannede, sier Hans Petter Blokkum, konserndirektør for HR i Kongsberg Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

– I Norge har vi i år rekruttert cirka 400 stykker. De fleste av disse er fra regionen hvor vi er lokalisert og mange bor i pendleravstand til oss. Det er hovedårsaken til at det er forholdsvis få som velger å flytte som en konsekvens av ansettelsen. Det som er positivt, er at mange av dem som kommer rett fra skolene flytter i forbindelse med at de begynner å jobbe hos oss, sier Hans Petter Blokkum.

Kongsberg Gruppen er et børsnotert selskap, med rundt 4300 ansatte i Norge. De jobber med avansert teknologi som benyttes offshore, i maritim sektor og innenfor forsvar, og har sine største enheter lokalisert i Kongsberg, Horten, Asker og Trondheim. Ved nyansettelser er de som regel på jakt etter folk med bachelor- eller mastergrad i ingeniørfag.

Hovedkontoret ligger på Kongsberg, og per i dag tar det rundt en time og ett kvarter med tog mellom Oslo og Kongsberg. Bilkjøring går greit, all den tid de som pendler ut av Oslo pendler motsatt av vei av alle pendlerne som kjører inn til Oslo.

Vi er veldig aktive opp mot utdanningsinstitusjonene

Vil lette pendlerveien

– Er det utfordrende for dere å få tak i de folkene dere helst vil rekruttere?

– I det store og hele har vi klart å få tak i de vi ønsker. Det kan være utfordringer på enkelte fagområder, men vi er fornøyd med de rekrutteringene vi har gjort i 2018.

– Hva slags tiltak har dere satt i gang for å tiltrekke dere folk?

– Vi er veldig aktive opp mot utdanningsinstitusjonene, og kom på andreplass i Universums rangering av attraktive arbeidsgivere innenfor teknologifag. I Kongsbergregionen er vi også opptatt av å jobbe for at vi skal få en god infrastruktur inn til byen, slik at reiseveien blir så grei som mulig. Jo vanskeligere pendlerveien er, jo større er risikoen for at den ansatte søker å redusere pendlertiden til og fra jobb. Jo mindre avstanden oppleves å være fra Oslo til Kongsberg eller Horten, jo bedre er det for oss rekrutteringsmessig, sier Blokkum.

Powered by Labrador CMS