Arbeidsliv

Byggebransjen topper listen over de som vil bruke mest penger på digitalisering.

Lav moral hos ansatte fører til mislykkede omstillinger

37 prosent av toppledere meddeler i en ny undersøkelse at de har planlagt å øke investeringene i digitalisering. Dårlig HR-arbeid kan derimot sette kjepper i hjulene for planene.

Publisert Sist oppdatert

Norske selskaper er forberedt på å øke investeringer i digital omstilling, i større grad enn sine internasjonale kolleger, viser en undersøkelse gjennomført av forretningssystemleverandøren IFS.

De gjennomfører årlig en stor undersøkelse med internasjonale toppledere for å kartlegge deres investeringsvilje.

Byggebransjen topper listen over de som vil bruke mest penger på digitalisering. Det internasjonale gjennomsnittet er 75 prosent og i Norden oppgir 67 prosent det samme.

Nederst på lista ligger produksjonsindustri, der bare 5,5 prosent oppgir økt investeringsvilje.

Må involvere HR

Undersøkelsen viser at 50 prosent av norske toppleder sier at lav moral hos ansatte har ført til mislykkede omstillinger tidligere.

På spørsmål om det aller viktigste suksesskriteriet sier 35 prosent norske ledere at HR-avdelingen må involveres for å sikre ansattes engasjement ved digitaliseringsprosjekter.

Men det er ikke alltid samsvar mellom forretningsambisjoner og handling. 27 prosent norske toppledere sier de ofte glemmer å involvere HR-avdelingen i prosjekter.

Topplederne ble også spurt om hvilke selskaper de tror vil forsvinne fra markedet i løpet av 2025. 41 prosent sier at det vil være de som prioriterer teknologi overfor mennesker.

Powered by Labrador CMS