Arbeidsliv

OECD anbefaler at virksomheter tar grep for å redusere aldersdiskriminering for å skape et større mangfold på arbeidsplassen.

Eldre arbeidstakere blir oftest diskriminert på jobb

Høy alder – 50 år og oppover – er det vanligste diskrimineringsgrunnlaget i arbeidslivet. Folk oppgir i mye mindre grad å bli diskriminert på grunnlag av kjønn og etnisitet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Senter for seniorpolitikk i sitt nyhetsbrev. De viser til en rapport fra OECD (2020) som viser at aldersdiskriminering er den mest utbredte formen for diskriminering på jobb.

Av alle som har opplevd en form for diskriminering på jobb de siste fem årene, opptrer alder suverent hyppigst, viser OECD-rapporten.

Dessverre har virksomheter, ledere og HR -funksjoner i mange år brukt generasjons- eller aldersetiketter for å begrunne sin arbeidspraksis og sine retningslinjer. Det er en av årsakene til at seniormedarbeidere føler seg diskriminert. Dette til tross for at både forskning og erfaring viser at medarbeidere i alle aldre er mye mer like i sin holdning til arbeid, og stort sett verdsetter de samme tingene, skriver OECD i sin rapport.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS