Arbeidsliv

To av tre virksomheter sier at å videreutvikle egne ansatte er den største utfordringen de har som arbeidsgiver i tiden fremover, sier direktør for arbeidsrett og HMS i Abelia Birgit Abrahamsen.

Arbeidsgivere overbyr hverandre i konkurransen om de beste folka

Unge arbeidstakere med høy utdanning og ettertraktet kompetanse går gode tider i møte. Mange av dem kjenner sin egenverdi, og krever både fleksibilitet og godt betalt. Konkurransen om de beste folka blir stadig hardere. Det vil også øke etterspørselen etter seniorer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er blant konklusjonene fra arbeidsgiverorganisasjonen Abelias ferske HR-undersøkelse. For arbeidsgivere blir altså viktigheten av å utvikle og holde på «sine egne», stadig viktigere. En årsak til dette fokuset er at konkurransen om den mest attraktive kompetansen er knallhard.

Som en av respondentene på undersøkelsen skriver: Det er «stor konkurranse om de flinkeste, og de blir tilbudt høye lønninger som vi ikke kan konkurrere med».

Undersøkelsen er nylig gjennomført blant HR-ansatte og daglige ledere i Abelias medlemsvirksomheter. 209 virksomheter svarte. Abelia-bedriftene mener ifølge undersøkelsen at det viktigste å tilby som arbeidsgiver fremover er «opplæring og kompetanseutvikling av egne ansatte, gode kollegiale fellesskap samt tillitsbasert ledelse og selvbestemmelse blant de ansatte».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS