Arbeidsliv
OECD anbefaler at virksomheter tar grep for å redusere aldersdiskriminering for å skape et større mangfold på arbeidsplassen.
iStock/fizkes
Eldre arbeidstakere blir oftest diskriminert på jobb
Høy alder – 50 år og oppover – er det vanligste diskrimineringsgrunnlaget i arbeidslivet. Folk oppgir i mye mindre grad å bli diskriminert på grunnlag av kjønn og etnisitet.
Det skriver Senter for seniorpolitikk i sitt nyhetsbrev. De viser til en rapport fra OECD (2020) som viser at aldersdiskriminering er den mest utbredte formen for diskriminering på jobb.
Av alle som har opplevd en form for diskriminering på jobb de siste fem årene, opptrer alder suverent hyppigst, viser OECD-rapporten.
Dessverre har virksomheter, ledere og HR -funksjoner i mange år brukt generasjons- eller aldersetiketter for å begrunne sin arbeidspraksis og sine retningslinjer. Det er en av årsakene til at seniormedarbeidere føler seg diskriminert. Dette til tross for at både forskning og erfaring viser at medarbeidere i alle aldre er mye mer like i sin holdning til arbeid, og stort sett verdsetter de samme tingene, skriver OECD i sin rapport.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP