Synspunkt

Econa mener at det bør være søkeren selv som bestemmer om hens navn skal publiseres, skriver Nina Riibe. Illustrasjonsfoto: Wavebreakmedia | iStock Photos

Synspunkt | Nina Riibe: Navnet skjemmer privat ansatte

Vi er stort sett enige med Bård Magnus Fauske i hans fremlegg om ansettelsesprosesser og offentlige søkerlister. Men, vi mener det bør være søkeren selv som bestemmer om navn skal publiseres, skriver Nina Riibe.

Publisert Sist oppdatert

­Nina Riibe er administrerende direktør i arbeidstakerorganisasjonen Econa som organiserer siviløkonomer.

­Lyst til å sende oss et innlegg? Mailadressen er synspunkt@dagensperspektiv.no

SYNSPUNKT: Det bør være opp til søkeren selv fordi privat ansatte i nøkkelstillinger som mange av Econas medlemmer sitter i, ikke kan risikere å synliggjøre at de er på vei bort fra arbeidsgiver.

Dette kan gi negative signaler, som mange ikke finner verdt risikoen.

Dagens system hindrer konkurranse

Vi er glade for at Olaussen er enig i at dagens ordning med offentlige søkerlister ikke fungerer godt. Det er behov for at flere uttaler seg og er tydelige på at disse hindrer konkurranse.

Andre metoder for kontroll enn navn bør på plass og politikere bør prioritere det.

For å sette det litt i perspektiv: om produktivitetsveksten øker i offentlig sektor med én prosent hvert år, vil politikere ha rundt 100 milliarder kroner mer om 10 år.

Hvordan man ansetter nye kollegaer og hvordan man utnytter hele arbeidsmarkedet, kan med andre ord bety enormt mye for felleskassen.

Powered by Labrador CMS