Digitale eller fysiske møter? Eller 'ja, takk, begge deler'?

Synspunkt: Digitale og fysiske møter er to sider av samme mynt

Når bør man foretrekke digitale møter fremfor fysiske?

Publisert

Svein Trønnes er markedsdirektør i Canon Norge.

SYNSPUNKT. I dagens forretningsliv, der digitale verktøy og virtuelle plattformer er dominerende, blir debatten om verdien av fysiske møter kontra digitale møter stadig mer relevant – spesielt når det gjelder å samhandle med kunder. Der noen fremhever effektiviteten og bekvemmeligheten ved digitale møter, mener andre at ansikt-til-ansikt-interaksjoner har en uvurderlig verdi. 

Likevel, er det ikke en enten/eller-situasjon når det gjelder møteformene; begge har sin nytteverdi, og det er viktig å erkjenne hvilken som passer best for å gi kundene den optimale opplevelsen.

Kunder bruker nå digitale møter, enten de er videokonferanser eller chatteplattformer, som en integrert del av kommunikasjonen. Uansett hvor du er i verden, gir de deg en rask og praktisk måte å kommunisere på. For å koordinere aktiviteter med kunder på kort varsel, er digitale møter svært praktiske. Ved å bruke virtuelle møter sparer man både tid og ressurser som tidligere ville blitt brukt til reising. Det gir også fleksibilitet for bedrifter og kunder som arbeider på forskjellige steder. I tillegg gir digitale plattformer gode muligheter for presentasjoner og deling av annet innhold.

På den andre siden gir fysiske møter en stor fordel når det gjelder å skape solide relasjoner og å bygge tillit mellom deg og kunden. Gjennom ikke-verbal kommunikasjon får man en dypere forståelse av kundens behov. Å ha direkte kontakt med andre mennesker kan bidra til en dypere diskusjon og utforskning av komplekse problemstillinger. Det er vanskelig å oppnå samme grad av engasjement og tillit i virtuelle miljøer som den personlige tilstedeværelse skaper. I tillegg kan det oppstå ny innsikt og forretningsmuligheter gjennom uformelle samtaler, når en er fysisk til stede.

Siden personlige opplevelser og engasjement gir mulighet til å skape varige inntrykk, er verktøy for markedsføring og merkevarebygging svært viktige. I tillegg til å forsterke allerede etablerte relasjoner, kan nye relasjoner dannes på samlingsplasser som messer og konferanser, noe som også gir muligheten for å utforske nye forretningsmuligheter og partnerskap.

Når bør man foretrekke det ene fremfor det andre? Å forstå formålet med kundemøtet, og kompleksiteten i samtalen en skal ha, er viktig for å finne best løsning. Digitale møter kan være ideelle for å få rask oppdatering, og å delta i enkel informasjonsdeling. På den annen side, når det kommer til å utforske nye ideer, løse komplekse problemer eller bygge sterke og langvarige relasjoner, er fysiske møter overlegne. Det handler om å oppnå en balanse og velge riktig verktøy for den aktuelle oppgaven.

Å forstå formålet med kundemøtet, og kompleksiteten i samtalen en skal ha, er viktig for å finne best løsning

Hva mener du?

Lyst å sende oss et innlegg? Send til: synspunkt@dagensperspektiv.no 

I framtida vil nok den optimale strukturen for møter med kunder kombinere det beste fra både tradisjonelle og moderne tilnærminger. Mens virtuelle møter blir stadig mer engasjerende og interaktive takket være teknologien, vil vi fortsatt sette pris på den unike menneskelige dimensjonen som kun fysiske møter kan gi. For å lykkes som bedrift og skape dynamisk og effektiv kommunikasjon med kundene, er det viktig å anerkjenne verdien av både digitale møter og fysiske møter. Ved å holde en god balanse mellom de to kan man dyrke sterke relasjoner som bidrar til suksess.

Powered by Labrador CMS